Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Szwajcarii w 1879 roku. Była efektem współpracy dwóch cukierników, którzy wpadli na pomysł zmieszania mleka w proszku z czekoladą.
Czekolada z tartą bulką?
Nie tylko!
XIX wiek zadziwiał niezwykłymi kompozycjami smakowymi. Popularne były na przykład takie rodzaje czekolady jak: turyńska (kakao, cukier, prażona tarta bułka lub skrobia, cynamon) z tapioką (kakao, cukier, mączka skrobiowa).Lubiana była czekolada wołowa (czekolada z suszonym i sproszkowanym mięsem wołowym).
Dzisiaj
XX wiek przyniósł wielki postęp także w produkcji czekolady. Stała się ona produktem masowym. Jednak to upowszechnienie się wcale nie umniejsza jej wyjątkowego charakteru. Obfitość form, kompozycji - również smakowych - pozwala trafić we wszelkie gusta, także
Szwajcarii w 1879 roku. Była efektem współpracy dwóch cukierników, którzy wpadli na pomysł zmieszania mleka w proszku z czekoladą.<br>Czekolada z tartą bulką?<br>Nie tylko!<br>XIX wiek zadziwiał niezwykłymi kompozycjami smakowymi. Popularne były na przykład takie rodzaje czekolady jak: turyńska (kakao, cukier, prażona tarta bułka lub skrobia, cynamon) z tapioką (kakao, cukier, mączka skrobiowa).Lubiana była czekolada wołowa (czekolada z suszonym i sproszkowanym mięsem wołowym).<br>Dzisiaj <br>XX wiek przyniósł wielki postęp także w produkcji czekolady. Stała się ona produktem masowym. Jednak to upowszechnienie się wcale nie umniejsza jej wyjątkowego charakteru. Obfitość form, kompozycji - również smakowych - pozwala trafić we wszelkie gusta, także
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego