Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
a następnie prażone w specjalnych palarniach. Prażenie jest niezwykle istotnym etapem przetwórstwa: decyduje o smaku i aromacie oraz pogłębia barwę gotowego wyrobu.
...uzyskujemy miazgę...
Nadepnie ziarno jest odtłuszczane, mieszane i rozdrabniane na miazgę. Jeśli miazga przeznaczona jest do produkcji kakao, wyciska się z niej tłuszcz kakaowy. To, co pozostaje - kuch kakaowy poddaje się kolejnemu mieleniu osiągając ostateczną postać - kakao rozpuszczalne. Dla uzyskania z miazgi czekolady, należy poddać ją procesowi uszlachetniania. Miazgę miesza się z innymi składnikami aż osiągnie konsystencje wyrobionego ciasta. Ta masa czekoladowa jest następnie przepuszczana przez serie walców, dzięki czemu staje się cienka jak opłatek.
...i już mamy czekoladę
a następnie prażone w specjalnych palarniach. Prażenie jest niezwykle istotnym etapem przetwórstwa: decyduje o smaku i aromacie oraz pogłębia barwę gotowego wyrobu.<br>...uzyskujemy miazgę...<br>Nadepnie ziarno jest odtłuszczane, mieszane i rozdrabniane na miazgę. Jeśli miazga przeznaczona jest do produkcji kakao, wyciska się z niej tłuszcz kakaowy. To, co pozostaje - &lt;foreign&gt;kuch&lt;/&gt; kakaowy poddaje się kolejnemu mieleniu osiągając ostateczną postać - kakao rozpuszczalne. Dla uzyskania z miazgi czekolady, należy poddać ją procesowi uszlachetniania. Miazgę miesza się z innymi składnikami aż osiągnie konsystencje wyrobionego ciasta. Ta masa czekoladowa jest następnie przepuszczana przez serie walców, dzięki czemu staje się cienka jak opłatek.<br>...i już mamy czekoladę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego