Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
aby zacierki podeschły.
* W tym czasie zagotować 1 litr wody z dodatkiem kostek bulionowych. Wsypać zacierki do wrzącego bulionu, zamieszać i gotować na wolnym ogniu około 10 minut.
* Zupę doprawić pieprzem oraz solą. Podawać posypaną posiekany natką.
***
Składniki: 8 jajek, 4 ziemniaki, marchew. 5 dag fasolki szparagowej, 5 dag różyczek kalafiora, cebula, strąk papryki, ząbek czosnku, 2 łyżki masła, łyżka posiekanej natki lub szczypiorku, sól, pieprz.
Przygotowanie:
* Ziemniaki i marchew obrać, opłukać, włożyć do lekko osolonego wrzątku i gotować około 10 minut.
* Dołożyć oczyszczoną z włókien i wymytą fasolkę oraz różyczki kalafiora i gotować razem dalsze 5-6 minut.
* Warzywa odcedzić
aby zacierki podeschły.<br>* W tym czasie zagotować 1 litr wody z dodatkiem kostek bulionowych. Wsypać zacierki do wrzącego bulionu, zamieszać i gotować na wolnym ogniu około 10 minut.<br>* Zupę doprawić pieprzem oraz solą. Podawać posypaną posiekany natką.<br>***<br>Składniki: 8 jajek, 4 ziemniaki, marchew. 5 dag fasolki szparagowej, 5 dag różyczek kalafiora, cebula, strąk papryki, ząbek czosnku, 2 łyżki masła, łyżka posiekanej natki lub szczypiorku, sól, pieprz.<br>Przygotowanie:<br>* Ziemniaki i marchew obrać, opłukać, włożyć do lekko osolonego wrzątku i gotować około 10 minut.<br>* Dołożyć oczyszczoną z włókien i wymytą fasolkę oraz różyczki kalafiora i gotować razem dalsze 5-6 minut.<br>* Warzywa odcedzić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego