Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Zalej zimną wodą, obierz, przekrój wzdłuż na pól i ostrożnie wyjmij żółtka. Z białek poodkrawaj czapeczki, by połówki jajek łatwiej można było ułożyć na półmisku.
Oczyszczone kalmary umyj dokładnie w zimnej wodzie, starannie usuwając przedtem wszystkie wnętrzności.
W garnku zagotuj taką ilość wody, by było jej trzy razy więcej niż kalmarów. Wsyp do wody odrobinę soli.
Do gotującej się wody wrzuć kalmary. Od momentu gdy woda zacznie wrzeć, gotuj je trzy minuty - jeśli będziesz gotować zbyt długo, mięso kalmarów stanie się twarde i niesmaczne.
Ugotowane kalmary jeszcze raz opłucz, osącz, a gdy ostygną, pokrój je w cieniutkie paseczki. Dokładnie wymieszaj kalmary
Zalej zimną wodą, obierz, przekrój wzdłuż na pól i ostrożnie wyjmij żółtka. Z białek poodkrawaj czapeczki, by połówki jajek łatwiej można było ułożyć na półmisku.<br>Oczyszczone kalmary umyj dokładnie w zimnej wodzie, starannie usuwając przedtem wszystkie wnętrzności.<br>W garnku zagotuj taką ilość wody, by było jej trzy razy więcej niż kalmarów. Wsyp do wody odrobinę soli.<br>Do gotującej się wody wrzuć kalmary. Od momentu gdy woda zacznie wrzeć, gotuj je trzy minuty - jeśli będziesz gotować zbyt długo, mięso kalmarów stanie się twarde i niesmaczne.<br>Ugotowane kalmary jeszcze raz opłucz, osącz, a gdy ostygną, pokrój je w cieniutkie paseczki. Dokładnie wymieszaj kalmary
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego