Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wszystkie wnętrzności.
W garnku zagotuj taką ilość wody, by było jej trzy razy więcej niż kalmarów. Wsyp do wody odrobinę soli.
Do gotującej się wody wrzuć kalmary. Od momentu gdy woda zacznie wrzeć, gotuj je trzy minuty - jeśli będziesz gotować zbyt długo, mięso kalmarów stanie się twarde i niesmaczne.
Ugotowane kalmary jeszcze raz opłucz, osącz, a gdy ostygną, pokrój je w cieniutkie paseczki. Dokładnie wymieszaj kalmary z majonezem, dopraw solą i pieprzem do smaku, możesz też dodać odrobinę świeżo wyciśniętego soku z cytryny.
Umyj liście sałaty i marchewkę. Napełnij połówki jajek farszem z kalmarów. Duży płaski półmisek wyłóż liśćmi sałaty i
wszystkie wnętrzności.<br>W garnku zagotuj taką ilość wody, by było jej trzy razy więcej niż kalmarów. Wsyp do wody odrobinę soli.<br>Do gotującej się wody wrzuć kalmary. Od momentu gdy woda zacznie wrzeć, gotuj je trzy minuty - jeśli będziesz gotować zbyt długo, mięso kalmarów stanie się twarde i niesmaczne.<br>Ugotowane kalmary jeszcze raz opłucz, osącz, a gdy ostygną, pokrój je w cieniutkie paseczki. Dokładnie wymieszaj kalmary z majonezem, dopraw solą i pieprzem do smaku, możesz też dodać odrobinę świeżo wyciśniętego soku z cytryny.<br>Umyj liście sałaty i marchewkę. Napełnij połówki jajek farszem z kalmarów. Duży płaski półmisek wyłóż liśćmi sałaty i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego