Typ tekstu: Książka
Autor: Rojek Tadeusz
Tytuł: Jak to się je
Rok: 1992
pudełkach, bo to bardzo nieelegancko. Należy je położyć na małych półmiseczkach.
Pamiętajmy też, że rzeżucha i sałata stanowią wdzięczny element dekoracyjny, ożywiający obraz stołu, oraz że wszystkie potrawy wyglądają ładniej i apetyczniej, gdy są podane w odpowiednio dobranych naczyniach. Wymieńmy przykładowo tradycyjne polskie danie - bigos. Jakże pasuje do niego brązowa kamionka lub zielona waza z odpowiednią chochlą! Nakładamy nią tę wspaniałą potrawę nie na talerze, gdzie natychmiast ostygnie, lecz właśnie do kamionkowych miseczek. Tak modne w ostatnich czasach zapiekanki podaje się w naczyniach, w których się zapiekały, warto więc postarać się o ładne. Najlepsze są tzw. kokilki, czyli małe miseczki z
pudełkach, bo to bardzo nieelegancko. Należy je położyć na małych &lt;orig&gt;półmiseczkach&lt;/&gt;.<br>Pamiętajmy też, że rzeżucha i sałata stanowią wdzięczny element dekoracyjny, ożywiający obraz stołu, oraz że wszystkie potrawy wyglądają ładniej i apetyczniej, gdy są podane w odpowiednio dobranych naczyniach. Wymieńmy przykładowo tradycyjne polskie danie - bigos. Jakże pasuje do niego brązowa kamionka lub zielona waza z odpowiednią chochlą! Nakładamy nią tę wspaniałą potrawę nie na talerze, gdzie natychmiast ostygnie, lecz właśnie do kamionkowych miseczek. Tak modne w ostatnich czasach zapiekanki podaje się w naczyniach, w których się zapiekały, warto więc postarać się o ładne. Najlepsze są tzw. kokilki, czyli małe miseczki z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego