Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Dzień Dobry
Nr: 30.03
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2001
mogą być aromatyzowane suszonymi owocami, lecz często są to mieszanki samych owoców bez herbaty, tzw. herbatki.

Na trzy sposoby

Ważny jest też sposób parzenia herbaty i jej podawania.
Po angielsku pije się ją o ściśle określonych porach dnia. Przeważnie z mlekiem i ciasteczkami scones. Do "Afternoon Tea" podaje się również kanapki z ciemnego pieczywa w kształcie trójkąta ze świeżym ogórkiem w środku.
Z kolei herbata po turecku parzona jest w metalowym czajniczku, a podawana w specjalnych szklaneczkach. Powinna być bardzo mocna i mocno posłodzona. Dodatkowo warto zamówić do niej również słodkie ciasteczka.
Herbata rosyjska dawniej była parzona w samowarze, dzisiaj w
mogą być aromatyzowane suszonymi owocami, lecz często są to mieszanki samych owoców bez herbaty, tzw. herbatki. <br><br>&lt;tit&gt;Na trzy sposoby&lt;/&gt;<br><br>Ważny jest też sposób parzenia herbaty i jej podawania. <br>Po angielsku pije się ją o ściśle określonych porach dnia. Przeważnie z mlekiem i ciasteczkami &lt;foreign&gt;scones&lt;/&gt;. Do "Afternoon Tea" podaje się również kanapki z ciemnego pieczywa w kształcie trójkąta ze świeżym ogórkiem w środku. <br>Z kolei herbata po turecku parzona jest w metalowym czajniczku, a podawana w specjalnych szklaneczkach. Powinna być bardzo mocna i mocno posłodzona. Dodatkowo warto zamówić do niej również słodkie ciasteczka. <br>Herbata rosyjska dawniej była parzona w samowarze, dzisiaj w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego