Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 07.03
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2004
Polacy muszą zacząć jeść więcej lodów, nie wątpi nikt. Na razie apetytu i pieniędzy starcza nam na 3 litry rocznie. Szwedzi cieplej nie mają, a zjadają rocznie 14 litrów. I gdzie tu miejsce dla Grycana, który właśnie otwiera ogólnopolską sieć lodziarni pod nazwą "Grycan, lody od pokoleń"? Popełnił przecież kilka kardynalnych błędów, do których nawet dziś niekoniecznie chciałby się przyznać, ale konkurencja ma dobrą pamięć i pomoże je wytknąć.

Za szybko rosło

Ojciec Zbigniewa Grycana robił lody dokładnie tak jak jego dziadek. Też jeździł zimą wozem na gumowych kołach do stawu i zwoził zamarznięte bryły do szopy, gdzie przysypywano je trocinami
Polacy muszą zacząć jeść więcej lodów, nie wątpi nikt. Na razie apetytu i pieniędzy starcza nam na 3 litry rocznie. Szwedzi cieplej nie mają, a zjadają rocznie 14 litrów. I gdzie tu miejsce dla Grycana, który właśnie otwiera ogólnopolską sieć lodziarni pod nazwą "Grycan, lody od pokoleń"? Popełnił przecież kilka kardynalnych błędów, do których nawet dziś niekoniecznie chciałby się przyznać, ale konkurencja ma dobrą pamięć i pomoże je wytknąć.<br><br>&lt;tit&gt;Za szybko rosło&lt;/&gt;<br><br>Ojciec Zbigniewa Grycana robił lody dokładnie tak jak jego dziadek. Też jeździł zimą wozem na gumowych kołach do stawu i zwoził zamarznięte bryły do szopy, gdzie przysypywano je trocinami
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego