na pracę, wiza w polskiej ambasadzie w Hanoi...<br><q>- Kucharz z mojej łódzkiej restauracji gotował kiedyś dla Indiry Gandhi</> - szczyci się Dinh.<br>Na zapleczu knajpki, obitej czerwonym, wzorzystym atłasem, siedzi piękna skośnooka przyjaciółka właściciela. Ma oko na kuchnię i polsko-wietnamski personel. Zwierza się, że bardzo lubi żeberka po wietnamsku, w karmelu.<br><q>- Żeberka trzeba wyluzować z kości i smażyć w głębokim oleju. Wyjąć, dodać karmel, przyprawę "pięć smaków" (cynamon, imbir, goździki, anyż i in.) i czarny sos sojowy. Smażyć wszystko razem. Pod koniec dodać imbiru oraz pokrojone pory i paprykę. Podawać z ryżem.</><br><br><tit>Kropelka ouzo</><br><br><q>- W Grecji mieszkałem w Vergina niedaleko Salonik