Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
Od 1932 roku tamtejsze trunki są objęte klasyfikacją jakościową AOC. Od XX wieku wermuty stały się powszechnym napojem winnym i są produkowane prawie we wszystkich krajach winiarskich na świecie.
APERITIF Wermuty podaje się zazwyczaj w wysokich szklankach z lodem lub wodą sodową, ale można popijać je także bez dodatków z kieliszków do wina. Są składnikiem niezliczonych koktajli. Do słodkiego białego pasuje plasterek cytryny, czerwony i różowy lepiej komponują się z aromatem pomarańczy, a do białego wytrawnego najodpowiedniejszym dodatkiem jest zielona oliwka. Przed posiłkiem pobudzają apetyt, pomagają rozjaśnić umysł w czasie rozmów handlowych, poprawiają nastrój podczas zabawy, zaś przed snem pije się
Od 1932 roku tamtejsze trunki są objęte klasyfikacją jakościową AOC. Od XX wieku wermuty stały się powszechnym napojem winnym i są produkowane prawie we wszystkich krajach winiarskich na świecie.<br>APERITIF Wermuty podaje się zazwyczaj w wysokich szklankach z lodem lub wodą sodową, ale można popijać je także bez dodatków z kieliszków do wina. Są składnikiem niezliczonych koktajli. Do słodkiego białego pasuje plasterek cytryny, czerwony i różowy lepiej komponują się z aromatem pomarańczy, a do białego wytrawnego najodpowiedniejszym dodatkiem jest zielona oliwka. Przed posiłkiem pobudzają apetyt, pomagają rozjaśnić umysł w czasie rozmów handlowych, poprawiają nastrój podczas zabawy, zaś przed snem pije się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego