Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Sposób przyrządzania: podsmażyć 2 pory i osobno pokrojone w kostkę, seler, pietruszkę i pora. Rybę nafaszerować włoszczyzną. Na dno wysmarowanego masłem naczynia położyć pory, na nich liście laurowe, następnie rybę obłożoną z wierzchu liśćmi laurowymi. Polać octem winnym i wodą. Piec w piekarniku w temperaturze 200&730;C przez 30 minut kilkakrotnie polewając rybę wytworzonym sosem. W miarę potrzeby uzupełniać wodę. Po upieczeniu usunąć liście. Na półmisku położyć upieczone pory, na nich rybę, zalać sosem. Udekorować plasterkami cytryny.
ZASTOSOWANIE: suszone liście wawrzynu szlachetnego pochodzenia śródziemnomorskiego, o delikatnym korzennym aromacie. Używane do przyprawiania zup, mięs i ryb, sosów, galaret oraz marynat.
DOZOWANIE: do
Sposób przyrządzania: podsmażyć 2 pory i osobno pokrojone w kostkę, seler, pietruszkę i pora. Rybę nafaszerować włoszczyzną. Na dno wysmarowanego masłem naczynia położyć pory, na nich liście laurowe, następnie rybę obłożoną z wierzchu liśćmi laurowymi. Polać octem winnym i wodą. Piec w piekarniku w temperaturze 200&730;C przez 30 minut kilkakrotnie polewając rybę wytworzonym sosem. W miarę potrzeby uzupełniać wodę. Po upieczeniu usunąć liście. Na półmisku położyć upieczone pory, na nich rybę, zalać sosem. Udekorować plasterkami cytryny.<br>ZASTOSOWANIE: suszone liście wawrzynu szlachetnego pochodzenia śródziemnomorskiego, o delikatnym korzennym aromacie. Używane do przyprawiania zup, mięs i ryb, sosów, galaret oraz marynat.<br>DOZOWANIE: do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego