Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
odparować.
Cebulę zeszklić na tłuszczu, oprószyć mąką, zasmażyć. Połączyć z kapustą, wymieszać z łazankami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysypanym bułką tartą, zapiec.
Dobra rada!
Łazanki można przygotować na zapas. Pokrojone ciasto należy dobrze wysuszyć i zamknąć w papierowej torbie.
DUZO: WITAMINY C, BŁONNIKA
Bigos polski
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Kapustę kiszoną pokroić, zalać małą ilością wrzątku, dodać boczek i kilka jagód jałowca, gotować do miękkości około godziny. Białą kapustę poszatkować, zalać małą ilością wrzątku, gotować razem z rozdrobnionymi grzybami około 30-40 min. mięso opłukać, osuszyć, natrzeć solą i zrumienić na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron.
Włożyć do kapusty kwaszonej, dusić
odparować.<br>Cebulę zeszklić na tłuszczu, oprószyć mąką, zasmażyć. Połączyć z kapustą, wymieszać z łazankami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysypanym bułką tartą, zapiec.<br>Dobra rada!<br>Łazanki można przygotować na zapas. Pokrojone ciasto należy dobrze wysuszyć i zamknąć w papierowej torbie.<br>DUZO: WITAMINY C, BŁONNIKA<br>Bigos polski<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br>&lt;gap&gt;<br>Kapustę kiszoną pokroić, zalać małą ilością wrzątku, dodać boczek i kilka jagód jałowca, gotować do miękkości około godziny. Białą kapustę poszatkować, zalać małą ilością wrzątku, gotować razem z rozdrobnionymi grzybami około 30-40 min. mięso opłukać, osuszyć, natrzeć solą i zrumienić na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron.<br>Włożyć do kapusty kwaszonej, dusić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego