odparować.<br>Cebulę zeszklić na tłuszczu, oprószyć mąką, zasmażyć. Połączyć z kapustą, wymieszać z łazankami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysypanym bułką tartą, zapiec.<br>Dobra rada!<br>Łazanki można przygotować na zapas. Pokrojone ciasto należy dobrze wysuszyć i zamknąć w papierowej torbie.<br>DUZO: WITAMINY C, BŁONNIKA<br>Bigos polski<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br><gap><br>Kapustę kiszoną pokroić, zalać małą ilością wrzątku, dodać boczek i kilka jagód jałowca, gotować do miękkości około godziny. Białą kapustę poszatkować, zalać małą ilością wrzątku, gotować razem z rozdrobnionymi grzybami około 30-40 min. mięso opłukać, osuszyć, natrzeć solą i zrumienić na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron.<br>Włożyć do kapusty kwaszonej, dusić