posiekać, usmażyć na smalcu. Oprószyć mąką, zasmażyć na złoty kolor i dodać do zupy razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zagotować. Wieprzowinę pokroić na kawałki, włożyć do zupy razem z kiełbaskami i podgrzać.<br>DUŻO: WITAMIN A, B12, ŻELAZA<br>Dobra rada!<br>Grochówkę można także przyprawić majerankiem i podawać z grzankami lub kluskami z zlanego ciasta.<br>Zupa "rozmaitości" z fasolką i bobem<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br><gap><br>Mięso umyć, osuszyć. Cebulę obrać, podzielić na połówki. Zagotować 1/4 litra wody z cebulą i ziarenkami pieprzu. Wsypać rosół w proszku, włożyć mięso, gotować pod przykryciem 20 min. marchewki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki.<br>Włożyć do