Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 37 (2934)
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
umieszczamy brytfannę, a w niej naczynie wysmarowane masłem, wysypane tartą bułką i zawierające przygotowaną masę kukurydziano-serowo-jajeczną. Wlewamy do brytfanny tyle gorącej wody, żeby sięgała do połowy wysokości naczynia z zapiekanką. Pieczemy godzinę i kwadrans.

Kukurydza w sześciu kolorach
Szkoda, bo to przecież wspaniała rzecz, nie tylko dzięki swej komicznej nazwie, ale także delikatnej chrupkości i słodyczy. Należy kupować wyłącznie dorodne sztuki, o dużych ziarnach, z odmiany zwanej cukrową. Można gotować kolby w całości, pod przykryciem, około dziesięciu minut, i jeść trzymając je w palcach i wgryzając się w rządki żółtych ziaren. Można użyć specjalnego przyrządu do trzymania gorącej kolby
umieszczamy brytfannę, a w niej naczynie wysmarowane masłem, wysypane tartą bułką i zawierające przygotowaną masę kukurydziano-serowo-jajeczną. Wlewamy do brytfanny tyle gorącej wody, żeby sięgała do połowy wysokości naczynia z zapiekanką. Pieczemy godzinę i kwadrans.<br><br>&lt;tit1&gt;Kukurydza w sześciu kolorach&lt;/&gt;<br>Szkoda, bo to przecież wspaniała rzecz, nie tylko dzięki swej komicznej nazwie, ale także delikatnej chrupkości i słodyczy. Należy kupować wyłącznie dorodne sztuki, o dużych ziarnach, z odmiany zwanej cukrową. Można gotować kolby w całości, pod przykryciem, około dziesięciu minut, i jeść trzymając je w palcach i wgryzając się w rządki żółtych ziaren. Można użyć specjalnego przyrządu do trzymania gorącej kolby
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego