Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kurier Szczeciński
Nr: 19/04
Miejsce wydania: Szczecin
Rok: 2002
standardy unijne dotyczące warunków sanitarnych i weterynaryjnych. Zdecydowanie więcej zakładów mięsnych, rybnych i mleczarni dopiero się przygotowuje do tego, by dostosować swoją produkcję do surowych wymogów UE. Możliwości wybranych firm ocenią w przyszłym tygodniu unijni inspektorzy weterynaryjni, którzy przyjadą do woj. zachodniopomorskiego na pierwszą taką kontrolę. Dokładny termin wizyty unijnych kontrolerów nie jest jeszcze znany. Wiadomo tylko, że inspektorzy przyjadą do Zachodniopomorskiego na jeden dzień. - Zdążą skontrolować jeden, góra dwa zakłady - przewiduje Tomasz Grupiński, zachodniopomorski wojewódzki lekarz weterynarii. Inspektorzy ocenią między innymi plan inwestycyjny zakładów oraz to, czy produkcja przebiega we właściwych warunkach sanitarno-weterynaryjnych. W najbliższych miesiącach takich kontroli będzie
standardy unijne dotyczące warunków sanitarnych i weterynaryjnych. Zdecydowanie więcej zakładów mięsnych, rybnych i mleczarni dopiero się przygotowuje do tego, by dostosować swoją produkcję do surowych wymogów UE. Możliwości wybranych firm ocenią w przyszłym tygodniu unijni inspektorzy weterynaryjni, którzy przyjadą do woj. zachodniopomorskiego na pierwszą taką kontrolę. Dokładny termin wizyty unijnych kontrolerów nie jest jeszcze znany. Wiadomo tylko, że inspektorzy przyjadą do Zachodniopomorskiego na jeden dzień. <q>- Zdążą skontrolować jeden, góra dwa zakłady</> - przewiduje Tomasz Grupiński, zachodniopomorski wojewódzki lekarz weterynarii. Inspektorzy ocenią między innymi plan inwestycyjny zakładów oraz to, czy produkcja przebiega we właściwych warunkach sanitarno-weterynaryjnych. W najbliższych miesiącach takich kontroli będzie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego