porcje kurczaka. Do wywaru z warzywami wlać śmietankę, wymieszać i zagotować. 1/3 sosu z warzywami polać kurczaka i kuskus. Resztę sosu podać w sosjerce.<br>(6-8 porcji)<br><br><tit1>Z RYBĄ - PO TUNEZYJSKU</tit1><br>25 dag kuskusu, 1,5 kg ryby morskiej (dorsz, mintaj, morszczuk), 3 łyżki oliwy, po 1 łyżeczce mielonego kopru włoskiego i kminku, 1 łyżeczka papryki, szczypta pieprzu cayenne, sól<br><br><tit1>KULKI RYBNE</tit1><br>40 dag filetów białej morskiej ryby (dorsz, mintaj), 1 cebula (10 dag), 1 jajko, 1 czerstwa kajzerka, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki natki pietruszki, 3 łyżki oliwy, 1 łyżeczka łagodnej papryki, sól, pieprz<br>WARZYWA<br>3 cebule (25 dag), 3