Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
3.Skrzydełka 4.Udka
1 Tuszkę obrócić grzbietem do góry. Naciąć korpus dokładnie wzdłuż linii kręgosłupa, ż do samej kości. W tych miejscach, w których kość udowa łączy się z grzbietem, ponacinać skórę tak, żeby udka kurczęcia bezwładnie opadły.
2 Kurczaka położyć na grzbiecie. Następnie naciąć skórę, łączącą udo z korpusem. Skręcić nogę tak, by odsłonić staw biodrowy. Odciąć ją w środku stawu - między główką kości udowej panewką stawową. Czynności te należy powtórzyć przy drugim udku.
MIĘSO, DROB I DZICZYZNA 2
3 Teraz czas na oddzielenie piersi. Należy ostrożnie naciąć miesień piersiowy po obu stronach mostka. Podczas odsączania go od żeber
3.Skrzydełka 4.Udka<br>1 Tuszkę obrócić grzbietem do góry. Naciąć korpus dokładnie wzdłuż linii kręgosłupa, ż do samej kości. W tych miejscach, w których kość udowa łączy się z grzbietem, ponacinać skórę tak, żeby udka kurczęcia bezwładnie opadły.<br>2 Kurczaka położyć na grzbiecie. Następnie naciąć skórę, łączącą udo z korpusem. Skręcić nogę tak, by odsłonić staw biodrowy. Odciąć ją w środku stawu - między główką kości udowej panewką stawową. Czynności te należy powtórzyć przy drugim udku.<br>MIĘSO, DROB I DZICZYZNA 2<br>3 Teraz czas na oddzielenie piersi. Należy ostrożnie naciąć miesień piersiowy po obu stronach mostka. Podczas odsączania go od żeber
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego