Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
Przygotować krem: mleko gotować z cukrem około 2-3 godz. w płaskim rondlu na małym ogniu. (Masa jest gotowa, gdy jej kropla, spuszczona na porcelanowy talerzyk, zastyga i nie rozlewa się). Następnie dodać wiórki kokosowe i gotować jeszcze 5 min. Masę utrzeć z masłem.
Biszkopty przekroić na trzy krążki, każdy krążek nasączyć sokiem ananasowym i przełożyć kremem. W krem wcisnąć osączone i pokrojone ananasy. Tort złożyć.
Przygotować przybranie: białko roztrzepać widelcem i za pomocą pędzelka rozsmarować cienką warstwą na płatkach kwiatowych oraz listkach. Tak samo pokryć białkiem listki melisy. Kwiaty i listki posypać cukrem pudrem i pozostawić do wyschnięcia. Przygotować lukier
Przygotować krem: mleko gotować z cukrem około 2-3 godz. w płaskim rondlu na małym ogniu. (Masa jest gotowa, gdy jej kropla, spuszczona na porcelanowy talerzyk, zastyga i nie rozlewa się). Następnie dodać wiórki kokosowe i gotować jeszcze 5 min. Masę utrzeć z masłem.<br>Biszkopty przekroić na trzy krążki, każdy krążek nasączyć sokiem ananasowym i przełożyć kremem. W krem wcisnąć osączone i pokrojone ananasy. Tort złożyć.<br>Przygotować przybranie: białko roztrzepać widelcem i za pomocą pędzelka rozsmarować cienką warstwą na płatkach kwiatowych oraz listkach. Tak samo pokryć białkiem listki melisy. Kwiaty i listki posypać cukrem pudrem i pozostawić do wyschnięcia. Przygotować lukier
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego