Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
1 jabłko, pokrojone w kostkę
4 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki
450 g umytych krewetek
mielona ostra papryka
6 krewetek do dekoracji
1 Miskę o średnicy 22 cm napełnić wodą do 1/3 wysokości. Włożyć do środka drugą, o średnicy 18 cm i przymocować ją taśmą. Między miski wrzucić krewetki i listki kopru. Zamrozić. Następnie ułożyć plasterki cytryny, dolać wody i ponownie zamrozić (patrz: Polecamy 1).
2 Przygotować koktajl z krewetek: śmietanę wymieszać z majonezem, koncentratem pomidorowym, pieprzem cayenne i sokiem z cytryny.
3 Z melona wydrążyć niewielkie kulki. Wymieszać je z cząstkami jabłka, seler, krewetek i papryki. Dodać połowę
1 jabłko, pokrojone w kostkę<br>4 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki<br>450 g umytych krewetek<br>mielona ostra papryka<br>6 krewetek do dekoracji<br>1 Miskę o średnicy 22 cm napełnić wodą do 1/3 wysokości. Włożyć do środka drugą, o średnicy 18 cm i przymocować ją taśmą. Między miski wrzucić krewetki i listki kopru. Zamrozić. Następnie ułożyć plasterki cytryny, dolać wody i ponownie zamrozić (patrz: Polecamy 1).<br>2 Przygotować koktajl z krewetek: śmietanę wymieszać z majonezem, koncentratem pomidorowym, pieprzem cayenne i sokiem z cytryny.<br>3 Z melona wydrążyć niewielkie kulki. Wymieszać je z cząstkami jabłka, seler, krewetek i papryki. Dodać połowę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego