Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
czas na oddzielenie piersi. Należy ostrożnie naciąć miesień piersiowy po obu stronach mostka. Podczas odsączania go od żeber można pomocą sobie ostrymi nożycami do drobiu. Na końcu wyjąć cały mostek.
4 Kurczaka przeciąć na pół. Odciąć oba skrzydełka i mięsień piersiowy za pomocą nożyc do drobiu. kroić ostrożnie, zaczynając od kupra aż do kości skrzydeł, blisko szyi.
5 Skrzydełka przeciąć w środku stawów, zostawiając ok. 1/3 mięsa z piersi. Odciąć od nich ostatnia, niemal pozbawioną mięsa część, na której potem można ugotować rosół.
6 Udka położyć na desce i przeciąć je w stawie kolanowym. Aby było łatwiej, można obrócić każdą
czas na oddzielenie piersi. Należy ostrożnie naciąć miesień piersiowy po obu stronach mostka. Podczas odsączania go od żeber można pomocą sobie ostrymi nożycami do drobiu. Na końcu wyjąć cały mostek.<br>4 Kurczaka przeciąć na pół. Odciąć oba skrzydełka i mięsień piersiowy za pomocą nożyc do drobiu. kroić ostrożnie, zaczynając od kupra aż do kości skrzydeł, blisko szyi.<br>5 Skrzydełka przeciąć w środku stawów, zostawiając ok. 1/3 mięsa z piersi. Odciąć od nich ostatnia, niemal pozbawioną mięsa część, na której potem można ugotować rosół.<br>6 Udka położyć na desce i przeciąć je w stawie kolanowym. Aby było łatwiej, można obrócić każdą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego