Typ tekstu: Książka
Autor: Kośmider Joanna, Mazur-Chrzanowska Barbara, Wyszyński Bartosz
Tytuł: Odory
Rok: 2002
zbiorników gnojowicy albo pól uprawnych zasilanych naturalnym nawozem lub gnojowicą. W przypadkach hodowli prowadzonej na dużą przemysłową skalę ograniczanie uciążliwości tych źródeł i operacji jest problemem bardzo skomplikowanym, który nie będzie tu analizowany.
Poniżej problemy ocen zapachowej uciążliwości hodowli zilustrowano dwoma przykładami: hodowli brojlerów i norek.
10.4.2. Ferma kur
Zasięg zapachowej uciążliwości kurników przedstawiono na przykładzie dotyczącym hodowli 25 000 brojlerów (J. Kośmider i współpracownicy, praca nie publikowana). Wykonano spektofotometryczne oznaczenia stężeń amoniaku oraz sensoryczne pomiary liczby jednostek zapachowych (emisja i stężenia przygruntowe).
Budynek o wymiarach 60×12×5 metrów wyposażono w dwa wentylatory o rzeczywistej wydajności około 22
zbiorników gnojowicy albo pól uprawnych zasilanych naturalnym nawozem lub gnojowicą. W przypadkach hodowli prowadzonej na dużą przemysłową skalę ograniczanie uciążliwości tych źródeł i operacji jest problemem bardzo skomplikowanym, który nie będzie tu analizowany.<br>Poniżej problemy ocen zapachowej uciążliwości hodowli zilustrowano dwoma przykładami: hodowli brojlerów i norek.<br>&lt;tit&gt;10.4.2. Ferma kur&lt;/&gt;<br>Zasięg zapachowej uciążliwości kurników przedstawiono na przykładzie dotyczącym hodowli 25 000 brojlerów (J. Kośmider i współpracownicy, praca nie publikowana). Wykonano spektofotometryczne oznaczenia stężeń amoniaku oraz sensoryczne pomiary liczby jednostek zapachowych (emisja i stężenia przygruntowe).<br>Budynek o wymiarach 60×12×5 metrów wyposażono w dwa wentylatory o rzeczywistej wydajności około 22
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego