Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 07
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2000
będziesz je jeść z umiarem, na pewno nie zaszkodzą. Zawierają sporo tłuszczów nienasyconych, które obniżają poziom cholesterolu. Są bogate w witaminę E, przedłużającą młodość.

Nie tylko dla wegetarian!
Soja zawiera tyle samo białka, co mięso, a także wszystkie aminokwasy potrzebne organizmowi do odbudowy komórek. Soja to bogate źródło żelaza, potasu, kwasu foliowego, błonnika, witamin z grupy B.
Zalety soi:
• obniża poziom cholesterolu,
• wzmacnia kości,
• zapobiega rakowi, szczególnie piersi,
• zmniejsza ryzyko chorób serca.
Jak wprowadzić soję do codziennej diety:
• zastąp mleko krowie sojowym - używaj go do picia, gotowania, do płatków śniadaniowych;
• zaczynaj dzień od sojowego szejka
będziesz je jeść z umiarem, na pewno nie zaszkodzą. Zawierają sporo tłuszczów nienasyconych, które obniżają poziom cholesterolu. Są bogate w witaminę E, przedłużającą młodość.<br><br>Nie tylko dla wegetarian!<br>Soja zawiera tyle samo białka, co mięso, a także wszystkie aminokwasy potrzebne organizmowi do odbudowy komórek. Soja to bogate źródło żelaza, potasu, kwasu foliowego, błonnika, witamin z grupy B.<br>Zalety soi:<br>&#149; obniża poziom cholesterolu,<br>&#149; wzmacnia kości,<br>&#149; zapobiega rakowi, szczególnie piersi,<br>&#149; zmniejsza ryzyko chorób serca.<br>Jak wprowadzić soję do codziennej diety:<br>&#149; zastąp mleko krowie sojowym - używaj go do picia, gotowania, do płatków śniadaniowych;<br>&#149; zaczynaj dzień od sojowego szejka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego