Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pamiętać o tym, że wymagają one średnio dwa razy więcej sosu niż gotowane. Beszamel do takiego makaronu powinien być rzadki, przyrządzony z mniejszej ilości mąki. Niestety, trudno precyzyjne określić ilość sosu, bo to zleży i od mąki, z której zrobiono makaron, i od wilgotności farszu. Trzeba też pamiętać, że surowe lasagne zapieka się o 15-20 minut dłużej niż obgotowane. Gdyby jednak po upływie czasu pieczenia ciasto wciąż było twarde i suche, trzeba polać potrawę szklanką gorącego mleka, bulionu lub nawet wody i pozostawić w piecyku jeszcze 10 min.
Obgotowywanie płatów wiąże się z ryzykiem, że mogą się posklejać w wodzie
pamiętać o tym, że wymagają one średnio dwa razy więcej sosu niż gotowane. Beszamel do takiego makaronu powinien być rzadki, przyrządzony z mniejszej ilości mąki. Niestety, trudno precyzyjne określić ilość sosu, bo to zleży i od mąki, z której zrobiono makaron, i od wilgotności farszu. Trzeba też pamiętać, że surowe lasagne zapieka się o 15-20 minut dłużej niż obgotowane. Gdyby jednak po upływie czasu pieczenia ciasto wciąż było twarde i suche, trzeba polać potrawę szklanką gorącego mleka, bulionu lub nawet wody i pozostawić w piecyku jeszcze 10 min.<br>Obgotowywanie płatów wiąże się z ryzykiem, że mogą się posklejać w wodzie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego