Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
220oC piekarnika. Polewać tworzącym się sosem.
Nasza rada
Nadziewać można też pierś indyczą, z której formujemy możliwie plaski płat mięsa, nakładamy farsz i mięso zwijamy.
Kurczę z pieczonymi ziemniakami

tuszka kurczęcia (ok. 1,20 kg), 150 g suszonych owoców, 4 łyżki oleju, 1/2 kg ziemniaków, sól, 4 ząbki czosnku, laska cynamonu, 2 goździki, 50 ml śliwowicy, cebula, natka
Cebulę obrać, pokroić. Podsmażyć na połowie oleju. Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki, posolić, wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Dodać cebulę razem z tłuszczem. Piec 40 minut w temperaturze 190oC.
Kurczaka pokroić na ćwiartki. Posolić. Usmażyć na pozostałym tłuszczu ze wszystkich stron na złoty
220oC piekarnika. Polewać tworzącym się sosem.<br>Nasza rada<br>Nadziewać można też pierś indyczą, z której formujemy możliwie plaski płat mięsa, nakładamy farsz i mięso zwijamy.<br>Kurczę z pieczonymi ziemniakami<br>&lt;gap&gt;<br>tuszka kurczęcia (ok. 1,20 kg), 150 g suszonych owoców, 4 łyżki oleju, 1/2 kg ziemniaków, sól, 4 ząbki czosnku, laska cynamonu, 2 goździki, 50 ml śliwowicy, cebula, natka<br>Cebulę obrać, pokroić. Podsmażyć na połowie oleju. Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki, posolić, wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Dodać cebulę razem z tłuszczem. Piec 40 minut w temperaturze 190oC.<br>Kurczaka pokroić na ćwiartki. Posolić. Usmażyć na pozostałym tłuszczu ze wszystkich stron na złoty
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego