Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Dziennik Polski
Nr: 14/7
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 1998
smaków" (cynamon, imbir, goździki, anyż i in.) i czarny sos sojowy. Smażyć wszystko razem. Pod koniec dodać imbiru oraz pokrojone pory i paprykę. Podawać z ryżem.

Kropelka ouzo

- W Grecji mieszkałem w Vergina niedaleko Salonik - opowiada Thomas Fidantsis; po czterech latach pobytu w Polsce nasz język nadal nie przychodzi mu łatwo. - Tam stolica i pałac Wielki Aleksander - mówi z dumą.
U siebie, w Grecji, był cukiernikiem. Marzył mu się jednak wielki biznes. Zaczął importować polskie nawozy sztuczne.
- Tarnobrzeg, Siarkopol, Opole... Nie miałem szczęścia. Nie spotkałem dobre partnerzy - dyplomatycznie rzuca ogólnikami. Po chwili przyznaje się, że do dziś nie zdołał wyegzekwować swoich
smaków" (cynamon, imbir, goździki, anyż i in.) i czarny sos sojowy. Smażyć wszystko razem. Pod koniec dodać imbiru oraz pokrojone pory i paprykę. Podawać z ryżem.&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Kropelka ouzo&lt;/&gt;<br><br>&lt;q&gt;- W Grecji mieszkałem w Vergina niedaleko Salonik&lt;/&gt; - opowiada Thomas Fidantsis; po czterech latach pobytu w Polsce nasz język nadal nie przychodzi mu łatwo. &lt;q&gt;- Tam stolica i pałac Wielki Aleksander&lt;/&gt; - mówi z dumą.<br>U siebie, w Grecji, był cukiernikiem. Marzył mu się jednak wielki biznes. Zaczął importować polskie nawozy sztuczne.<br>&lt;q&gt;- Tarnobrzeg, Siarkopol, Opole... Nie miałem szczęścia. Nie spotkałem dobre partnerzy&lt;/&gt; - dyplomatycznie rzuca ogólnikami. Po chwili przyznaje się, że do dziś nie zdołał wyegzekwować swoich
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego