Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
samej wodzie, w której się moczyły. W połowie gotowania dodać oskrobaną marchewkę, pod koniec - przypieczoną nad gazem lub na suchej patelni cebulę w łuskach. Wywar przecedzić. Część grzybów drobno posiekać i włożyć z powrotem do garnka z wywarem.
Mąkę przyrumienić na patelni, dodać masło, podsmażyć i podprawić zupę. Podawać z łazankami.
Migdałowa

200 g słodkich migdałów, 2-3 migdały gorzkie, 1'5 l mleka, łyżka masła, 2 łyżki cukru, 100 g rodzynków, szczypta soli
Rodzynki umyć, namoczyć i osuszyć. Migdały sparzyć, obrać i zemleć. Mleko zgotować z cukrem, wsypać migdały i rodzynki. Gotować 15 minut. Dodać masło, doprawić szczyptą soli. Podawać na
samej wodzie, w której się moczyły. W połowie gotowania dodać oskrobaną marchewkę, pod koniec - przypieczoną nad gazem lub na suchej patelni cebulę w łuskach. Wywar przecedzić. Część grzybów drobno posiekać i włożyć z powrotem do garnka z wywarem.<br>Mąkę przyrumienić na patelni, dodać masło, podsmażyć i podprawić zupę. Podawać z łazankami.<br>Migdałowa<br>&lt;gap&gt;<br>200 g słodkich migdałów, 2-3 migdały gorzkie, 1'5 l mleka, łyżka masła, 2 łyżki cukru, 100 g rodzynków, szczypta soli<br>Rodzynki umyć, namoczyć i osuszyć. Migdały sparzyć, obrać i zemleć. Mleko zgotować z cukrem, wsypać migdały i rodzynki. Gotować 15 minut. Dodać masło, doprawić szczyptą soli. Podawać na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego