Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
lekko sklejony. Podje się go w małych miseczkach.

Skrzydełka w miodzie
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI:

Skrzydełka dokładnie oczyścić, umyć, podzielić na części i ułożyć w rondlu. Zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu. Po dziesięciu minutach odlać wodę, a skrzydełka osuszyć na lnianej ściereczce. W rondlu rozgrzać dwie łyżki leju, dodać miód, posiekany imbir, czosnek i wszystko przysmażyć. Następnie włożyć skrzydełka, zalać bulionem, dodać sos sojowy, przyprawę "pięć smaków" i sherry. Dusić na małym ogniu przez 30 min. Przez ostatnie 10 min należy dość często wstrząsać rondlem, żeby nie dopuścić do przypaleni się sosu. Podawać z ryżem i warzywami.
DUŻO
lekko sklejony. Podje się go w małych miseczkach.<br>&lt;gap&gt;<br>Skrzydełka w miodzie<br>SKŁADNIKI NA 8 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Skrzydełka dokładnie oczyścić, umyć, podzielić na części i ułożyć w rondlu. Zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu. Po dziesięciu minutach odlać wodę, a skrzydełka osuszyć na lnianej ściereczce. W rondlu rozgrzać dwie łyżki leju, dodać miód, posiekany imbir, czosnek i wszystko przysmażyć. Następnie włożyć skrzydełka, zalać bulionem, dodać sos sojowy, przyprawę "pięć smaków" i sherry. Dusić na małym ogniu przez 30 min. Przez ostatnie 10 min należy dość często wstrząsać rondlem, żeby nie dopuścić do przypaleni się sosu. Podawać z ryżem i warzywami.<br>DUŻO
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego