popularny makaron. Tymczasem warto chyba przywrócić ja do łask. Jest zdrowa, pożywna, a do tego naprawdę niedroga.<br><name type="prod">Zarzucajka</>, <name type="prod">sznycle z kaszy jęczmiennej</><br>* Czas przygotowania zupy 25 minut<br>* Czas przygotowania II dania 35 minut<br>Składniki: 4 ziemniaki, 10 dag kiszonej kapusty, szklanka soku z kiszonej kapusty, marchew, cebula, 2 łyżki oleju, listek laurowy, łyżka mąki, ziele angielskie, pieprz i sól, 3 gałązki natki.<br>Przygotowanie: <br>* Ziemniaki i marchew obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Zalać litrem wrzątku i gotować z dodatkiem listka laurowego, ziela angielskiego, soli i pieprzu, aż będą miękkie. <br>* Dodać posiekaną kiszoną kapustę i sok. Cebulę obrać i pokroić. Zeszklić na oleju, zasmażyć