Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ryb. Mogą być proste, jak kalafior, kapust duszona, grzyby, szparagi lub skomponowane z wielu składników. Garnirowanie oznacz ozdabianie potraw.
3 bezbarwny lub lekko bursztynowy napój alkoholowy, destylowany ze sfermentowanych odpadów winogron lub wytłoczyn winogronowych.
Ma ostry smak trochę przypomina koniak.
4 ekstrakt z miąższu owoców granatu, stosowany do drinków, koktajli, lodów i zimnych napojów. Charakteryzuje się piękną, czerwoną barwą.
5 napój z araku lub rumu, cukru oraz gorącej wody, podobny do ponczu. Wymyślił go admirał angielskiej floty Edward Vernon w 1740 r. aby odzwyczaić marynarzy od picia czystej wódki. Załoga jego statku nazywała admirała "Old Grog", od jego płaszcz uszytego z
ryb. Mogą być proste, jak kalafior, kapust duszona, grzyby, szparagi lub skomponowane z wielu składników. Garnirowanie oznacz ozdabianie potraw.<br>3 bezbarwny lub lekko bursztynowy napój alkoholowy, destylowany ze sfermentowanych odpadów winogron lub wytłoczyn winogronowych.<br>Ma ostry smak trochę przypomina koniak.<br>4 ekstrakt z miąższu owoców granatu, stosowany do drinków, koktajli, lodów i zimnych napojów. Charakteryzuje się piękną, czerwoną barwą.<br>5 napój z araku lub rumu, cukru oraz gorącej wody, podobny do ponczu. Wymyślił go admirał angielskiej floty Edward Vernon w 1740 r. aby odzwyczaić marynarzy od picia czystej wódki. Załoga jego statku nazywała admirała "Old Grog", od jego płaszcz uszytego z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego