jak żelazo, wapń, magnez, fosfor, potas oraz znaczna zawartość wit. Z grupy B oraz wit. A, E i C;<br>- nie zawiera glutenu, może więc być cennym składnikiem diety dzieci chorych na celiakię.<br><br><name type="prod">POPPING</><br>preparowane nasiona <name type="prod">amarantusa</><br>Nasze propozycje: z jogurtem, kefirem, mlekiem, serkami, miodem, ciepłą czekoladą, jako dodatek do musli, lodów, deserów, sałatek, itp....<br>Jabłka pieczone z <name type="prod">amarantusem</><br>Cztery jabłka, filiżanka <name type="prod">poppingu</> z <name type="prod">amarantusa</>, 3 łyżki ziaren słonecznika,<br>łyżka miodu, 1/2 łyżeczki cynamonu, masło do smarowania naczynia żaroodpornego.<br>Jabłka przed pieczeniem umyć, osuszyć i wydrążyć usuwając gniazda nasienne. Wymieszać ziarno słonecznika z <name type="prod">poppingiem</> z <name type="prod">amarantusa</>, cynamonem i miodem. Napełnić jabłka