Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Miskę napełnij do połowy galaretą i odstaw, by ponownie zastygła.
Gdy galareta zastygnie, brzegi naczynia wyłóż plastrami jaja, na środku umieść rozmrożone warzyw. Zalej wszystko galaretą i odstaw na 2 godz. do stężenia. Na koniec galaretę wyłóż n półmisek i udekoruj.
RADA: by niezjedzona galareta zachowała świeżość, przechowuj ją w lodówce w specjalnym pojemniku bez dostępu powietrza.
DOBRE RADY
PRZEKĄSKA
NÓŻKI PO SZLACHECKU

Świeże nóżki wieprzowe bardzo dokładnie opal nad płomieniem i umyj. Włoszczyznę i cebule oczyść, umyj i pokrój. Następnie oczyszczone nóżki i warzywa zalej wodą, dodaj ziarna ziela angielskiego i pieprzu, liście laurowe i sól.
Gotuj wszystko na wolnym
Miskę napełnij do połowy galaretą i odstaw, by ponownie zastygła.<br>Gdy galareta zastygnie, brzegi naczynia wyłóż plastrami jaja, na środku umieść rozmrożone warzyw. Zalej wszystko galaretą i odstaw na 2 godz. do stężenia. Na koniec galaretę wyłóż n półmisek i udekoruj.<br>RADA: by niezjedzona galareta zachowała świeżość, przechowuj ją w lodówce w specjalnym pojemniku bez dostępu powietrza.<br>DOBRE RADY<br>PRZEKĄSKA<br>NÓŻKI PO SZLACHECKU<br>&lt;gap&gt;<br>Świeże nóżki wieprzowe bardzo dokładnie opal nad płomieniem i umyj. Włoszczyznę i cebule oczyść, umyj i pokrój. Następnie oczyszczone nóżki i warzywa zalej wodą, dodaj ziarna ziela angielskiego i pieprzu, liście laurowe i sól.<br>Gotuj wszystko na wolnym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego