niezbyt silnym ogniu, wlać do niego łyżkę oleju i rozetrzeć na całej powierzchni. Powoli ogrzewać, potem wytrzeć papierem ścianki wok do sucha. Powtarzać te czynności, aż papier będzie całkiem czysty.<br><gap><br>Garnirowanie<br>Kwiatki ze strączków chili<br>Strączki papryczki ponacinać wzdłuż, zaczynając 2,5 cm od ogonka. Trzymać w zimnej wodzie, w lodówce, aż pasemka się skręcą.<br>Chwościki ze szczypiorku<br>Szczypiorek ponacinać gęsto wzdłuż, odciąć spód cebulki. Włożyć do lodowatej wody, aby się poskręcał.<br>Różyczki z rzodkiewek<br>Odciąć korzonki. Rzodkiewki ponacinać dookoła i zostawić je w zimnej wodzie, aby się otworzyły.<br>Wachlarze z rzodkiewek<br>Rzodkiewki ponacinać wzdłuż, nie rozcinając ich jednak do końca