Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
3 ciasta rozwałkować na prostot, posmarować masą, zwinąć, włożyć do natłuszczonej formy, resztę ciasta rozwałkować, pokroić w paski, ułożyć na wierzchu i przepleść jeden w prawo, drugi w lewo, posmarować żółtkiem rozmąconym z 2 łyżkami wody, piec 40-50 min w 200oC.
Jabłka w cieście
Składniki:

Ciasto rozmrozić na dole lodówki albo w temper turze pokojowej, z cienko rozwałkowanego radełkiem wyciąć kwadraty, układać po 2 jeden na drugim, przesunąć rożki, posmarować roztrzepanym jajkiem, jabłka umyć, przekroić n pół, wyjąć gniazda nasienne, położyć po polówce na cieście, rożki unieść do góry, aby utworzyły się miseczki, piec w temp. 220oC, ż ciasto się
3 ciasta rozwałkować na prostot, posmarować masą, zwinąć, włożyć do natłuszczonej formy, resztę ciasta rozwałkować, pokroić w paski, ułożyć na wierzchu i przepleść jeden w prawo, drugi w lewo, posmarować żółtkiem rozmąconym z 2 łyżkami wody, piec 40-50 min w 200oC.<br>Jabłka w cieście<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Ciasto rozmrozić na dole lodówki albo w temper turze pokojowej, z cienko rozwałkowanego radełkiem wyciąć kwadraty, układać po 2 jeden na drugim, przesunąć rożki, posmarować roztrzepanym jajkiem, jabłka umyć, przekroić n pół, wyjąć gniazda nasienne, położyć po polówce na cieście, rożki unieść do góry, aby utworzyły się miseczki, piec w temp. 220oC, ż ciasto się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego