Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
czasu dodaj resztę kompotu i stale mieszając, zagotuj na małym ogniu. Odstaw roztwór do ostygnięcia. Następnie wlej do niego skondensowane mleko i ubijaj mikserem tak długo, aż masa zacznie się pienić. Wylej ją do prostokątnej blachy keksówki (możesz ją wyłożyć folią polietylenową lub aluminiową) i na kilka godzin wstaw do lodówki. Masa powinna zastygnąć.
Wyjmij zastygłe ptasie mleczko z blachy, odwracając ją do góry dnem lub wyjmując razem z folią, i wyłóż na duże płaskie naczynie.
Tabliczkę czekolady, najlepiej gorzkiej, i trzy łyżki tłustej śmietany podgrzej na słaby ogniu i mieszaj, aż utworzy się gładka, jednolita masa.
Zdejmij garnek z ognia
czasu dodaj resztę kompotu i stale mieszając, zagotuj na małym ogniu. Odstaw roztwór do ostygnięcia. Następnie wlej do niego skondensowane mleko i ubijaj mikserem tak długo, aż masa zacznie się pienić. Wylej ją do prostokątnej blachy keksówki (możesz ją wyłożyć folią polietylenową lub aluminiową) i na kilka godzin wstaw do lodówki. Masa powinna zastygnąć.<br>Wyjmij zastygłe ptasie mleczko z blachy, odwracając ją do góry dnem lub wyjmując razem z folią, i wyłóż na duże płaskie naczynie.<br>Tabliczkę czekolady, najlepiej gorzkiej, i trzy łyżki tłustej śmietany podgrzej na słaby ogniu i mieszaj, aż utworzy się gładka, jednolita masa.<br>Zdejmij garnek z ognia
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego