Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
z przesianą mąką pszenną i sodą oczyszczoną.
Żółtka utrzyj z cukrem i startą skórką cytryny na gładką masę, dodaj śmietanę. Wyrabiaj ciasto, stopniowo dodając mąkę z masłem i sodą. Jeśli będzie zbyt gęste, możesz dodać 2-3 łyżki stołowe wody i dokładnie wyrobić. Przygotowane ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed pieczeniem rozwałkuj ciasto dość cienko, nakłuj widelcem i okrągłą foremką lub używając szklanki, wytnij krążki.
Rozgrzej piekarnik do temperatury około 240oC. Płaską blachę do pieczenia wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej krążki ciasta. Upiecz do lekkiego zrumienienia i pozostaw na blasze.
Z białek, cukru
z przesianą mąką pszenną i sodą oczyszczoną.<br>Żółtka utrzyj z cukrem i startą skórką cytryny na gładką masę, dodaj śmietanę. Wyrabiaj ciasto, stopniowo dodając mąkę z masłem i sodą. Jeśli będzie zbyt gęste, możesz dodać 2-3 łyżki stołowe wody i dokładnie wyrobić. Przygotowane ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed pieczeniem rozwałkuj ciasto dość cienko, nakłuj widelcem i okrągłą foremką lub używając szklanki, wytnij krążki.<br>Rozgrzej piekarnik do temperatury około 240oC. Płaską blachę do pieczenia wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej krążki ciasta. Upiecz do lekkiego zrumienienia i pozostaw na blasze.<br>Z białek, cukru
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego