Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
w zimnej wodzie na około 20 minut, następnie postaw na małym ogniu i stale mieszając, gotuj, ale nie doprowadzając do wrzenia. Wlej do żelatyny sok malinowy i wymieszaj, by powstał jednolity roztwór. Galaretką malinową zlej jabłka i do każdej miseczki włóż kawałki orzechów włoskich i połówki suszonych śliwek. Wstaw do lodówki, by deser stężał.
Kiedy zastygnie, na kilka minut zanurz miseczki w gorącej wodzie, a następnie wyłóż z nich (odwracając dnem do góry) galaretki na płaski półmisek lub talerzyki deserowe.
Przed podaniem udekoruj deser listkami świeżej mięty, polówkami świeżych śliwek, możesz też posypać startą na drobnej tarce mleczną lub gorzką czekoladą
w zimnej wodzie na około 20 minut, następnie postaw na małym ogniu i stale mieszając, gotuj, ale nie doprowadzając do wrzenia. Wlej do żelatyny sok malinowy i wymieszaj, by powstał jednolity roztwór. Galaretką malinową zlej jabłka i do każdej miseczki włóż kawałki orzechów włoskich i połówki suszonych śliwek. Wstaw do lodówki, by deser stężał.<br>Kiedy zastygnie, na kilka minut zanurz miseczki w gorącej wodzie, a następnie wyłóż z nich (odwracając dnem do góry) galaretki na płaski półmisek lub talerzyki deserowe.<br>Przed podaniem udekoruj deser listkami świeżej mięty, polówkami świeżych śliwek, możesz też posypać startą na drobnej tarce mleczną lub gorzką czekoladą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego