Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
cebule pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce. Przełóż do głębokiego naczynia, dodaj wszystkie rodzaje rozdrobnionego sera, mleko, dopraw do smaku i zmiksuj na jednolitą masę.
Osączoną paprykę konserwową pokrój w cienkie paseczki papryki, liście sałaty i zwiń wszystko w ciasny rulon. Owiń go w folie spożywczą i wstaw do lodówki na minimum dwie godziny. Po tym czasie ostrym nożem pokrój roladę w średniej grubości plastry. Przełóż na płaski półmisek i udekoruj natka pietruszki, koperkiem lub szczypiorkiem, liśćmi sałaty i cząstkami pomidorów oraz papryki.
RADA: zawijaniec będzie miał bardziej wyrazisty smak, jeśli do masy serowej dodasz 2-3 zmiażdżone w prasce
cebule pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce. Przełóż do głębokiego naczynia, dodaj wszystkie rodzaje rozdrobnionego sera, mleko, dopraw do smaku i zmiksuj na jednolitą masę.<br>Osączoną paprykę konserwową pokrój w cienkie paseczki papryki, liście sałaty i zwiń wszystko w ciasny rulon. Owiń go w folie spożywczą i wstaw do lodówki na minimum dwie godziny. Po tym czasie ostrym nożem pokrój roladę w średniej grubości plastry. Przełóż na płaski półmisek i udekoruj natka pietruszki, koperkiem lub szczypiorkiem, liśćmi sałaty i cząstkami pomidorów oraz papryki.<br>RADA: zawijaniec będzie miał bardziej wyrazisty smak, jeśli do masy serowej dodasz 2-3 zmiażdżone w prasce
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego