Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
pieczony w ziołach

1,5 kg karpia, po łyżce pokruszonego rozmarynu i kolendry, 2 łyżki posiekanej natki, łyżka masła, 2 cytryny, sól, pieprz
Zioła wymieszać (połowę natki zostawić). Sprawioną rybę umyć z zewnątrz i w środku. Posolić, oprószyć pieprzem, skropić sokiem z cytryny, obłożyć mieszanką ziół, odstawić na godzinę do lodówki.
Kawałek folii aluminiowej posmarować masłem, ułożyć rybę, rozłożyć resztę masła, zawinąć folię. Wstawić do rozgrzanego do 200oC piekarnika. Po 30 minutach pieczenia rozchylić folię, by ryba się zrumieniła. Gotową wyjąc na półmisek, posyp odłożoną natką i startą na tarce skórka z cytryny. Udekorować plasterkami cytryny i kawałkami skórki oraz zieloną
pieczony w ziołach<br>&lt;gap&gt;<br>1,5 kg karpia, po łyżce pokruszonego rozmarynu i kolendry, 2 łyżki posiekanej natki, łyżka masła, 2 cytryny, sól, pieprz<br>Zioła wymieszać (połowę natki zostawić). Sprawioną rybę umyć z zewnątrz i w środku. Posolić, oprószyć pieprzem, skropić sokiem z cytryny, obłożyć mieszanką ziół, odstawić na godzinę do lodówki.<br>Kawałek folii aluminiowej posmarować masłem, ułożyć rybę, rozłożyć resztę masła, zawinąć folię. Wstawić do rozgrzanego do 200oC piekarnika. Po 30 minutach pieczenia rozchylić folię, by ryba się zrumieniła. Gotową wyjąc na półmisek, posyp odłożoną natką i startą na tarce skórka z cytryny. Udekorować plasterkami cytryny i kawałkami skórki oraz zieloną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego