Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
suchej patelni cebulę w łuskach.
Wywar przecedzić, do gotującego się włożyć rybę i gotować na pod przykryciem ok. 12 minut. Rybę wyjąć. Wywar zagotować, wsypać żelatynę, wymieszać.
W miseczkach układać kawałki ryby, przekładając pokrojoną w plasterki marchewka z wywaru, kaparami, plasterkami cytryny i "piórkami" koperku. Zalać zastygająca galareta, wstawić do lodówki. Podawać z sosem tatarskim.
Sandacz z ziemniaczanym puree

4 filety z sandacza, 2 główki endywi, 800 g ziemniaków, pęczek koperku, olej, sól, pieprz, 3 łyżki mleka, 4 łyżki masła
Filety oprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć na oleju z obu stron.
Ziemniaki obrać, ugotować. Przecisnąć przez praskę, utrzeć z mlekiem i
suchej patelni cebulę w łuskach.<br>Wywar przecedzić, do gotującego się włożyć rybę i gotować na pod przykryciem ok. 12 minut. Rybę wyjąć. Wywar zagotować, wsypać żelatynę, wymieszać.<br>W miseczkach układać kawałki ryby, przekładając pokrojoną w plasterki marchewka z wywaru, kaparami, plasterkami cytryny i "piórkami" koperku. Zalać zastygająca galareta, wstawić do lodówki. Podawać z sosem tatarskim.<br>Sandacz z ziemniaczanym puree<br>&lt;gap&gt;<br>4 filety z sandacza, 2 główki endywi, 800 g ziemniaków, pęczek koperku, olej, sól, pieprz, 3 łyżki mleka, 4 łyżki masła<br>Filety oprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć na oleju z obu stron.<br>Ziemniaki obrać, ugotować. Przecisnąć przez praskę, utrzeć z mlekiem i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego