Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do nich pomidory ciągle ucierając.
Do uzyskanej masy dodać namoczony
chleb razem z sosem i wodę.
Po połączeniu wszystkich składników zupę przetrzeć przez sito dla uzyskania jednolitej konsystencji.
Warzywa do dekoracji obrać, usunąć pestki, pokroić na kawałki.
Składniki te ułożyć ozdobnie na osobnym półmisku.
Zupę schłodzić.
Przed podaniem dodać kostki lodu.

Biała zupa czosnkowa
150g płatków z migdałów
2 ząbki czosnku, 150 g chleba
6 łyżek stołowych białego octu winnego
3/4 filiżanki oliwy Carbonell
200 g zielonych winogron
2 kromki bułki
sól, woda
Chleb namoczyć w wodzie, po czym wyjąć go i lekko odcisnąć.
Czosnek i płatki migdałowe zmiksować, dodając
do nich pomidory ciągle ucierając.<br>Do uzyskanej masy dodać namoczony <br>chleb razem z sosem i wodę.<br>Po połączeniu wszystkich składników zupę przetrzeć przez sito dla uzyskania jednolitej konsystencji.<br>Warzywa do dekoracji obrać, usunąć pestki, pokroić na kawałki.<br>Składniki te ułożyć ozdobnie na osobnym półmisku.<br>Zupę schłodzić.<br>Przed podaniem dodać kostki lodu.<br><br>&lt;tit&gt;Biała zupa czosnkowa&lt;/&gt;<br>150g płatków z migdałów<br>2 ząbki czosnku, 150 g chleba<br>6 łyżek stołowych białego octu winnego<br>3/4 filiżanki oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>200 g zielonych winogron<br>2 kromki bułki<br>sól, woda<br>Chleb namoczyć w wodzie, po czym wyjąć go i lekko odcisnąć.<br>Czosnek i płatki migdałowe zmiksować, dodając
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego