Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kawa o niezwykle łagodnym smaku - z naturalną zawartością kofeiny.


50 LAT TRADYCJI
PRODUKT NATURALNY
Kłodawska SÓL kamienna
NAJLEPSZA DO PRZETWOROW DOMOWYCH

Ogórki
2 kg ogórków
Zalewa: na 2 litry wody daje się 4 płaskie łyżki soli kamiennej (8-10) dkg)
Przyprawy:
Do każdego słoja dodać 3 ząbki czosnku, liść laurowy (lub liście dębu, wiśni, czarnej porzeczki), 5 ziarenek gorczycy, kawałek korzenia chrzanu, łodygę kopru. Do garnka wlać wodę, osolić, zagotować i ostudzić. Ogórki umyć w zimnej wodzie, ciasno ułożyć w słojach, dodać przyprawy i zalać przygotowaną zalewą. Przez 2-3 dni słoje trzymać w temperaturze pokojowej, następnie wystawić do chłodnej piwnicy
kawa o niezwykle łagodnym smaku - z naturalną zawartością kofeiny. &lt;gap&gt; &lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;intro&gt;50 LAT TRADYCJI<br>PRODUKT NATURALNY&lt;/&gt;<br>Kłodawska SÓL kamienna<br>NAJLEPSZA DO PRZETWOROW DOMOWYCH<br>&lt;gap&gt;<br>Ogórki<br>2 kg ogórków<br>Zalewa: na 2 litry wody daje się 4 płaskie łyżki soli kamiennej (8-10) dkg)<br>Przyprawy:<br>Do każdego słoja dodać 3 ząbki czosnku, liść laurowy (lub liście dębu, wiśni, czarnej porzeczki), 5 ziarenek gorczycy, kawałek korzenia chrzanu, łodygę kopru. Do garnka wlać wodę, osolić, zagotować i ostudzić. Ogórki umyć w zimnej wodzie, ciasno ułożyć w słojach, dodać przyprawy i zalać przygotowaną zalewą. Przez 2-3 dni słoje trzymać w temperaturze pokojowej, następnie wystawić do chłodnej piwnicy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego