Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
herbata)
Bogaty i unikalny skład:
Kofeina przyśpiesza częstość akcji serca, rozszerza drogi oddechowe, tanina aktywizuje układ krwionośny, poprawia krążenie, kweretyny i polifenole zmniejszają ryzyko zachorowania na nowotwory i chorobę wieńcową serca, garbniki nadają wspaniały charakterystyczny smak herbacie, witaminy - C, B1, B2, niacyna, witaminy D, K, E, A. Pierwiastki życia - wapń, magnez, mangan (odpowiada m. in. za zdrowe kości), żelazo, miedź,, cynk, fluor (poprawia szkliwo zębów).
Olejki eteryczne - orzeźwiające działanie naparu.
Dodatkowo herbata czerwona posiada duże ilości cynku, manganu, selenu; witamina E korzystnie wpływa na nastrój.
Lecznicze właściwości i stosowanie:
Reguluje poziom i skład cholesterolu, usuwa zmęczenie, koi ból głowy, wzmacnia organizm
herbata)<br>Bogaty i unikalny skład:<br>Kofeina przyśpiesza częstość akcji serca, rozszerza drogi oddechowe, tanina aktywizuje układ krwionośny, poprawia krążenie, kweretyny i polifenole zmniejszają ryzyko zachorowania na nowotwory i chorobę wieńcową serca, garbniki nadają wspaniały charakterystyczny smak herbacie, witaminy - C, B1, B2, niacyna, witaminy D, K, E, A. Pierwiastki życia - wapń, magnez, mangan (odpowiada m. in. za zdrowe kości), żelazo, miedź,, cynk, fluor (poprawia szkliwo zębów).<br>Olejki eteryczne - orzeźwiające działanie naparu.<br>Dodatkowo herbata czerwona posiada duże ilości cynku, manganu, selenu; witamina E korzystnie wpływa na nastrój.<br>Lecznicze właściwości i stosowanie:<br>Reguluje poziom i skład cholesterolu, usuwa zmęczenie, koi ból głowy, wzmacnia organizm
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego