Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
liście, dokładnie opłukać w zimnej wodzie, osuszyć, porwać na kawałki, pomarańczowe obrać ze skory, zdjąć białą błonkę, pokroić na kawałki, cebulę obrać z łupin, pokroić na krążki, z ryby zdjąć skórę, oddzielić ości, podzielić na kawałki, sałatę wymieszać z kawałkami pomarańczy, ryby i krążkami cebuli, oprószyć solą i białym pieprzem, majonez dokładnie wymieszać ze śmietaną, przygotowanym sosem polać sałatkę, podawać z pełnoziarnistym pieczywem.

Owocowe fondue

Pomarańcze obrać ze skórki, zdjąć białą błonkę, podzielić na cząstki, kiwi obrać ze skórki, pokroić na grube plasterki lub na cząstki, z bananów zdjąć skórkę, miąższ pokroić na grube plasterki, w rondelku rozpuścić białą czekoladę, dodać
liście, dokładnie opłukać w zimnej wodzie, osuszyć, porwać na kawałki, pomarańczowe obrać ze skory, zdjąć białą błonkę, pokroić na kawałki, cebulę obrać z łupin, pokroić na krążki, z ryby zdjąć skórę, oddzielić ości, podzielić na kawałki, sałatę wymieszać z kawałkami pomarańczy, ryby i krążkami cebuli, oprószyć solą i białym pieprzem, majonez dokładnie wymieszać ze śmietaną, przygotowanym sosem polać sałatkę, podawać z pełnoziarnistym pieczywem.<br><br>&lt;tit&gt;Owocowe fondue&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Pomarańcze obrać ze skórki, zdjąć białą błonkę, podzielić na cząstki, kiwi obrać ze skórki, pokroić na grube plasterki lub na cząstki, z bananów zdjąć skórkę, miąższ pokroić na grube plasterki, w rondelku rozpuścić białą czekoladę, dodać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego