Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
1 cebula (10 dag), 1 szklanka białego wytrawnego wina, 10 łyżeczek żelatyny, 1 liść laurowy, 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka ziela lubczyku, 1 łyżka przyprawy do zup w płynie, 2 łyżki białego octu winnego 6-procentowego, 3 łodyżki natki pietruszki, sól, pieprz
SOS:
1 słoik majonezu (30 dag), 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka soku z cytryny, po 1 łyżce posiekanego szczypiorku i rzeżuchy, sól, pieprz
Przygotować galaretę: żelatynę namoczyć w 1/3 szklanki zimnej przegotowanej wody. Cebulę obrać, zalać winem i 1 1/2 szklanki wody, dodać liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, lubczyk, natkę
1 cebula (10 dag), 1 szklanka białego wytrawnego wina, 10 łyżeczek żelatyny, 1 liść laurowy, 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka ziela lubczyku, 1 łyżka przyprawy do zup w płynie, 2 łyżki białego octu winnego 6-procentowego, 3 łodyżki natki pietruszki, sól, pieprz<br>SOS:<br>1 słoik majonezu (30 dag), 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka soku z cytryny, po 1 łyżce posiekanego szczypiorku i rzeżuchy, sól, pieprz<br>Przygotować galaretę: żelatynę namoczyć w 1/3 szklanki zimnej przegotowanej wody. Cebulę obrać, zalać winem i 1 1/2 szklanki wody, dodać liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, lubczyk, natkę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego