W TWOJEJ KUCHNI<br><br><tit>Letnia sałatka różności</><br>1 i 1/2 szklanki jogurtu Danone Naturalny, 50 dkg ziemniaków gotowanych w mundurkach 50 dkg buraków pieczonych lub gotowanych w mundurkach 1 słoik cebulek w zalewie 25 dkg korniszonów, 50 dkg mini serdelków w zalewie lub pokrojonej w kostkę mortadeli 1/5 szklanki majonezu, 12 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo, pęczek koperku i szczypiorku, 4 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier do smaku<br>Ułożyć warstwami - najlepiej w szklanej misce - obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, buraki i pozostałe składniki. Ukręcić sos z jogurtu, majonezu, wyciśniętego czosnku. Dodać sól, pieprz i cukier do smaku. Sałatkę zalać