szklanką wytnij krążki. Na każdy nałóż po porcji farszu. Zlep brzegi i wrzuć pierogi n wrzątek. Gotuj do wypłynięcia. Podaj z podsmażonym boczkiem.<br><gap><br>Sałatka z białą kapustą<br>(Z RZODKIEWKAMI I SZCZYPIORKIEM)<br>Produkty na 4 porcje:<br>pól główki białej kapusty, pęczek rzodkiewek, puszka kukurydzy, pęczek szczypiorku, pieprz i sól, 4 łyżki majonezu, natka pietruszki<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Umyj rzodkiewki. Trzy pokrój w plasterki, a resztę w kostkę. Dodaj: osaczoną kukurydzę, posiekany szczypiorek i opłukaną, pokrojoną w cienkie paski kapustę, majonez. Wymieszaj i przypraw do smaku solą oraz pieprzem.<br>2. Przed podaniem udekoruj sałatkę plasterkami rzodkiewek, natką pietruszki i kleksami majonezu.<br><gap><br>Ciastka z