Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
i pieprz
pół łyżeczki łagodnej musztardy
1 łyżeczka sosu worcester
175 g startego żółtego sera
400 g (3 puszki tuńczyka w kawałkach
1 Piekarnik rozgrzać do temperatury 180oC. Przygotować sos: rozpuścić masło w dużym rondlu. Dodać drobno posiekaną cebulę i podsmażać ją 4-5 minut, aż uzyska złoty kolor. Wsypać mąkę i, stale mieszając, gotować 2 minuty.
Podawać z zieloną sałatą i grzankami z bagietki lub zwykłej bułki.
2 Rondel zdjąć z ognia i wlać mleko. Dobrze rozmieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Postawić na ogniu i gotować, stale mieszając, ż sos oblepi spod łyżki. Dodać musztardę, sos worcester, starty żółty ser
i pieprz<br>pół łyżeczki łagodnej musztardy<br>1 łyżeczka sosu worcester<br>175 g startego żółtego sera<br>400 g (3 puszki tuńczyka w kawałkach<br>1 Piekarnik rozgrzać do temperatury 180oC. Przygotować sos: rozpuścić masło w dużym rondlu. Dodać drobno posiekaną cebulę i podsmażać ją 4-5 minut, aż uzyska złoty kolor. Wsypać mąkę i, stale mieszając, gotować 2 minuty.<br>Podawać z zieloną sałatą i grzankami z bagietki lub zwykłej bułki.<br>2 Rondel zdjąć z ognia i wlać mleko. Dobrze rozmieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Postawić na ogniu i gotować, stale mieszając, ż sos oblepi spod łyżki. Dodać musztardę, sos worcester, starty żółty ser
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego