Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
się farsz. Po sklejeniu rant pieroga można uformować w ozdobny wałek (lepimy szeroki rant, który następnie wywijamy do środka i mocno zaciskamy). Nada to pierogom nie tylko ładny kształt, ale też dodatkowo wzmocni ich brzegi.
Pierogi w czasie gotowania nie będą pękały, jeśli do wody dodamy łyżkę oleju lub łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Jeśli ciasto mimo to zacznie pękać,, należy szybko zmniejszyć ogień i dolać do garnka 2-3 łyżki zimnej wody.
Specjały z ryb
Towarzyszą nam n świątecznym stole przez cały okres Bożego Narodzenia. Te podawane na zimno są niezawodne jako przystawki, ciepłe możemy wykorzystać jako danie główne.
Karp pieczony w ziołach
się farsz. Po sklejeniu rant pieroga można uformować w ozdobny wałek (lepimy szeroki rant, który następnie wywijamy do środka i mocno zaciskamy). Nada to pierogom nie tylko ładny kształt, ale też dodatkowo wzmocni ich brzegi.<br>Pierogi w czasie gotowania nie będą pękały, jeśli do wody dodamy łyżkę oleju lub łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Jeśli ciasto mimo to zacznie pękać,, należy szybko zmniejszyć ogień i dolać do garnka 2-3 łyżki zimnej wody.<br>Specjały z ryb<br> Towarzyszą nam n świątecznym stole przez cały okres Bożego Narodzenia. Te podawane na zimno są niezawodne jako przystawki, ciepłe możemy wykorzystać jako danie główne.<br>Karp pieczony w ziołach
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego