Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
specjał. Należy go podawać na gorąco, najlepiej prosto z piekarnika.
SUFLET WANILIOWY

SKŁADNIKI
50 g roztopionego masła oraz odrobina masła do posmarowania formy
75 g (1/3 szkl.) cukru i szczypta cukru do posypania formy
pół rozdrobnionej laski wanilii
225 ml (niespełna szkl.) mleka
50 g (ok. 1/3 szkl.) mąki
5 białek
4 żółtka
cukier puder do posypania
1 Piekarnik rozgrzać do 200oC. Formę owinąć pergaminem, by powstał kołnierz. Natłuścić i posypać cukrem.
2 Rozdrobnioną wanilię sparzyć gorącym mlekiem i odcedzić. Mąkę utrzeć z masłem, dodać mleko i, mieszając, gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Ucierać do uzyskania gładkiej
specjał. Należy go podawać na gorąco, najlepiej prosto z piekarnika.<br>SUFLET WANILIOWY<br>&lt;gap&gt;<br>SKŁADNIKI<br>50 g roztopionego masła oraz odrobina masła do posmarowania formy<br>75 g (1/3 szkl.) cukru i szczypta cukru do posypania formy<br>pół rozdrobnionej laski wanilii<br>225 ml (niespełna szkl.) mleka<br>50 g (ok. 1/3 szkl.) mąki<br>5 białek<br>4 żółtka<br>cukier puder do posypania<br>1 Piekarnik rozgrzać do 200oC. Formę owinąć pergaminem, by powstał kołnierz. Natłuścić i posypać cukrem.<br>2 Rozdrobnioną wanilię sparzyć gorącym mlekiem i odcedzić. Mąkę utrzeć z masłem, dodać mleko i, mieszając, gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Ucierać do uzyskania gładkiej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego