Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
bardzo drobno pokroić. Pomidory umyć i również bardzo drobno pokroić. Wszystkie składniki, z wyjątkiem mięty i sałaty, wymieszać i odstawić do lodówki co najmniej na 2 godz. Następnie dodać miętę. Na półmisku ułożyć sałatę i wyłożyć na nią tabouleh.
Podawać z chlebem.
Tabouleh można wzbogacić dodatkiem wędzonej ryby (łosoś lub makrela) albo wędzonej szynki pokrojonej w kostkę.
(4 porcje)

PO MAROKAŃSKU
90 dag kuskusu, 2 saszetki mięty
FLAKI
1 kg flaków wołowych, po 1 łyżeczce papryki i kminku, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz
FASOLA Z MIĘSEM
50 dag mięsa wołowego bez kości, 50 dag drobnej białej fasoli, po
bardzo drobno pokroić. Pomidory umyć i również bardzo drobno pokroić. Wszystkie składniki, z wyjątkiem mięty i sałaty, wymieszać i odstawić do lodówki co najmniej na 2 godz. Następnie dodać miętę. Na półmisku ułożyć sałatę i wyłożyć na nią tabouleh.<br>Podawać z chlebem.<br>Tabouleh można wzbogacić dodatkiem wędzonej ryby (łosoś lub makrela) albo wędzonej szynki pokrojonej w kostkę.<br>(4 porcje)<br><br>&lt;tit1&gt;PO MAROKAŃSKU&lt;/tit1&gt;<br>90 dag kuskusu, 2 saszetki mięty<br>&lt;tit1&gt;FLAKI&lt;/tit1&gt;<br>1 kg flaków wołowych, po 1 łyżeczce papryki i kminku, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz<br>&lt;tit1&gt;FASOLA Z MIĘSEM&lt;/tit1&gt;<br>50 dag mięsa wołowego bez kości, 50 dag drobnej białej fasoli, po
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego